Welke deur past bij mij?

Kanteldeur, sectionaldeur of openslaande garagedeuren?

Waarom zou u voor een kanteldeur of sectionaldeur kiezen. Behalve dat u kiest wat u mooi vindt, kan mede de situatie van uw garage de keuze van uw deur bepalen. Wij geven enkele voorbeelden. Onder aan de pagina staan 2 video's waarin onze adviseur in onze showroom de eigenschappen van de diverse deuren aan u demonstreert en de verschillende bedieningsmogelijkheden laat zien. 

Kanteldeur Berry N80. Degelijk en betrouwbaar.

Vrijstaande niet geisoleerde garage(box)
Hoewel de Hörmann sectionaldeur LPU42 op dit moment de meest gevraagde deur is, is dit niet altijd de juiste keuze. Als u een garage heeft waar niet gestookt wordt en ventilatie een vereiste is, dan is een Hörmann Berry N80 kanteldeur hier het meest op zijn plek. Als u een natte auto in de garage zet en u sluit daarna de garage helemaal af met een geisoleerde sectionaldeur, dan zullen er binnen afzienbare tijd schimmelplekken in de garage te zien zijn. Het vocht kan immers niet weg. In dit geval is de keuze voor de eenvoudige en voordelige Hörmann Berry N80 kanteldeur het meest op zijn plaats.

Voordelen sectionaldeur

Geisoleerde garage en/of garage aan de woning.
Heeft u een geisoleerde garage dan is de dubbelwandige Hörmann sectionaldeur LPU42 het meest op zijn plaats. Zowel in de winter (kou) als in de zomer (warmte) doet de geisoleerde garagedeur zijn werk. In de winter of in gure tijden zal de geisoleerde sectionaldeur met haar goede afsluitingen rondom vooral de tocht buiten houden, wat direct al een aangenaam gevoel geeft.

Ruimtewinst bij naar binnen rijden en parkeren tot vlak voor de deur.
Eén van de grote voordelen van een Hörmann sectionaldeur LPU42 ten opzicht van de kanteldeur is een bredere netto doorgang. Doordat de sectionaldeur geen hefarmen heeft zoals een kanteldeur, is over het algemeen de ruimtewinst bij het naar binnen rijden in de breedte 140 mm. Heeft u een korte oprit of parkeert u de auto graag tot vlak voor de deur? Bij een Hörmann sectionaldeur is dit mogelijk omdat deze recht omhoog gaat, daar waar een kanteldeur ca. 1 meter naar buiten zwenkt. Download de brochure en bekijk de ontelbare mogelijkheden van deze deur.

Openslaande Garagedeur

De auto blijft steeds meer buiten staan en de garage wordt meer en meer als opslag en voor de fietsen gebruikt. Omdat je ook vaak via de garage de woning in kan is, een makkelijke toegang door een loopdeur een uitkomst. Ook voor kinderen is dit een makkelijkere manier om binnen te komen. Om deze redenen wint de Hörmann 2-vleugelige deur NT60-2 steeds meer en sneller terrein. De deuren zijn goed geisoleerd, zien er mooi uit, zijn handig in gebruik en in combinatie met het optionele Politiekeurmerkslot is het tevens een zeer veilige afsluiting van de garage. Download de brochure en bekijk welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Omdat deze deur op de millimeter nauwkeurig wordt gemaakt, kan deze deur niet via onze configurator worden besteld. Deze deur wordt altijd door ons ingemeten en desgewenst ook gemonteerd. Tijdens ons bezoek adviseren wij u over de mogelijkheden en na ons bezoek ontvangt u van ons een offerte op maat.

video met uitleg over kanteldeuren, sectionaldeuren en openslaande deuren

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Laat u adviseren door onze adviseur Olaf die u meeneemt in onze showroom en de typische eigenschappen van de kanteldeuren, sectionaldeuren en openslaande deuren uitlegt. Heeft u daarna nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Welke drukknop of codeschakelaar?

Bij de elektrische aandrijving van Hörmann wordt standaard één handzender geleverd. In deze video stellen wij meerdere bedieningsopties aan u voor. Dat kunnen drukknoppen zijn voor bediening binnen in de garage of draadloze codeschakelaars voor bediening van uw deur aan de buitenzijde.